Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás,
věřím, že Vás v posledních dnech štve přetížení a špatná odezva Poradte.cz stejně jako mě. V posledních dnech se zátěž serveru zvýšila o 30% a dostává se do rekordních čísel. Naštěstí shodou náhod mám rozjednaný nový server, který bude nejméně 3x výkonnější než současný.
V tuto chvíli dolaďujeme smlouvu o pronájmu a čekám na defitivní potvrzení termínu přebrání serveru. Nebude to žádné ořezávátko a čeká nás Intel Xeon E5506, 6GB RAM. Klasický serverový procesor o proti téměř stolnímu, co máme nyní.
Jen pro zajímavost v současné chvíli server přenáší 250GB/měsíc a nejméně dalších 120GB/měsíc zpracovává. Tato čísla nejsou vůbec zanedbatelná a opravdu si pořádně mákne
Takže vydržte!
smlouva je již doladěna, ale termín zatím není upřesněný...
doplněno 05.01.10 11:19:smlouva i server je na cestě, zajišťuje se termín instalace a převodu!
výborná zpráva:budeme se snažit, aby vše proběhlo během zítřka, případně nejpozději ve čtvrtek by mělo být vše hotovo.
Takže už zítra možná bude nový server. Navíc dostaneme na jeden nebo dva dny rychlejší procesor než doručí nám objednaný, jeho výměna je pak záležitostí restartu. Připravte se, že ne možná vše proběhne na první pokus správně
mrknu jaká je to verze editoru, zřejmě mám novější, ale jestli to pomůže netuším... jen se mi to zase nechce odlaďovat od začátku
jinak úplně nejnovější verze je pekelně drahá, což se mi opravdu nechce kvůli 0,1% uživatelů
obě věci spolu souvisejí - limit 100 odpovědí a vše na jedné straně. Dělení na více stránek je ošemetné z hlediska hiearchie odpovědí. Pokud bychom kdysi šli cestou klasických fór resp. knihy návštěv nebylo by nic snažšího. V našem případě není problém useknout, ale navázat. Ztrácela by se souvislost.
Dlouhého načítání jsem si nevšimnul i při mém pomalém domácím připojení 1MBit, ale zřejmě jsem nanarazil na onu spoustu obrázků nebo jsem zvyklý a nepřijde mi to Máte odkaz na nějakou takovou?
Úprava HTML kodů odpovědí by šla realizovat okamžite, editor na ni pamatuje, ale ony stačí ta zvěrstva co tam uživatelé tlačí už i bez toho. Bylo by to více škody než užitku
zapomněl jsem na ten chat, ten bych mohl udělat, ale jen pro registrované, jinak na chat bohužel chodí zvláštní povahy a všem ostatním lidem chat zprotivý, ale registrovaných uživatelů se tu tolik najednou neschází... jedině, že by si domluvili "randíčko" a v tom případě Poradte.cz na chat nepotřebují
Kolem Vánoc to byly ty odpovědi s blahopřáními, ale mohlo to být způsobeno přetížením, až zas na nějakou stránku narazím, kde to jde ztuha, tak pošlu sem. Teď to šlape OK, to, co jsem našla.
přidávám se ke krásné dejavu, již po několikáte prosím admina, aby se zobrazovala na stránku (skoro) celá dizkuze. Abych mohl v jednom příspěvku reagovat na více připomínek a dotazů. (musím si otvírat více oken a přeskakovat).
ale děkuji za každá zlepšení.
jé, naše 1 rok stará story Dejavu se ptala na něco úplně jiného, ale vidím, že je to stále aktuální.
tak už jsem došel na to, proč se nám server tolik vytěžuje. Po Vánocích přišlo na poradte asi 10tis lidí z Facebooku. Sice jsem zatím nepřišel na důvod, ale založil jsem alespoň skupinu Poradte.cz - poradna pro všechno a všechny. Jste-li registrování na FB přidejte se, ať máme o sobě trošku přehled
Maverick odhalil proč ten nával z Facebooku, je to kvůli otázce: poradte.cz/...
Jinak včera jsem dělal drobné úpravy na Poradte.cz. Mělo by se zlepšit řádkování v odpovědích a hlavně vložené tabulky by neměly texty tak roztříštit a tolik odsadit směrem dolů...
Milý admine, mnohokrát děkuji, páč takto rychle to na žádné poradně nechodí. Asi jste těm trpaslíkům uvnitř dal životabudič.
To je fofr
no trošku to zítra poklesne, zatím máme 8 jader a 12GB RAM - za takový server by se nemusel stydět ani Seznam.cz (samozřejmě jako za jeden z jeho farmy...), zítra přijde ten co je objednaný a jen se přehodí disky - 10min výpadek.
Pak to budou 4 jádra a 6GB RAM, což bude stále až až. Navíc se postupně vše nacachuje do paměti, takže rychlost několik hodin spíše poroste
konečně jsem zjistil proč nám občas hapruje odezva serveru ze standartní doby cca 0,02sec na 5sec a více. Bylo to vyhledávání, které prostě běžný programátor s běžným serverem nemůže umět jako např. Google se svou farmou serverů. Takže nyní vyhledáváme přes Google, který to zvládá skvěle (jen pár drobností se mu občas nepovede) a především luxusně rychle. Pokud byste ještě narazili na původní vyhledávání, tak to jsem očesal a vrací správné výsledky jen z 80%, ale o to rychleji - bez zatížení serveru
Takže věřím, že od včerejší noci už je a bude odezva velmi velmi pružná. Podle logu serveru úplny vymizely pomalé dotazy tj trvající déle než 5sec (běžná hodnota pro sledování je 10sec)
bohužel tam Google cpe reklamy chca nechca co chca... a neumí naši šířku, ale na funkci živočicháře to vliv nemá
Osobně mi to nevadí, je to zvětšení nabídky a živočichářovi se když tak omluvím za nesprávnou funkci. Ď.
mám jejich vyhledávač na stránkách. Platí mi za to že to někdo použije. Pak ještě platí za zobrazení reklam( klikačka) není to na uživení, ale na provoz webu to vydělá.. ale to jistě znáte google adsense.
podle mého platí pouze za kliknutí na reklamu, ale nestudoval jsem to moc. 0,5 eura za den mě nevytrhne
jednak za reklamu a jednak za vyhledávač... pravda uživit se tím nedá. Jen to zaplatí koníček. I když při tom pohybu co máte na serveru to bude víc jak půl éčka, al epořád je to málo
za vyhledavač? Tomu nevěřím... - kde se to píše a kde je vidět výdělek (paušál) za použití?
jinak dnes:
dotazy: 533
proklik: 6
odhadované příjmy: 0,23 euro
Ono vyhledávání není zase tolik používané a především lidi více osloví samotné výsledky hledání něž zobrazené reklamy, což je pozitivní Pro mě je největší přínos zrychlení celého serveru
Mám účet na google adsense a ve výpisu za každý den je kolik bylo použití které služby a kolik za to je.
doplněno 04.02.10 08:16:Dnes mám jedno vyhledávání a 0,05 €
Dotazy | Prokliky | Míra prokliku (CTR) | eCPM [ ?] | Odhadované příjmy | |
AdSense pro vyhledávání nejlepší kanály | 1 | 1 | 100,00% | 45,78 € | 0,05 € |
Při vašem provozu to není zase tak málo... můžeme se domluvit že když nechcete platbu za vyhledávače, tak ji dejte mě.. já tím nepohrdnu
to souhlasí, ale Google platí pouze za proklik... na tom se snad shodneme, nikoliv za jedno použití (tedy vyhledánání dotazu) jak se zdálo z první odpovědi viz obr.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.